Börje Peratt – Att formulera sin politiska vilja

Börje Peratt började för ca 18 månader sedan granska partiprogram, särskilt Centerns, för att se hur lång man vandrat från sina rötter. Det slutade med ett i stort sett nytt ideologiskt program. Demokraterna. (ref 1-9)

Det var till en början mer ett diskussionsunderlag än att starta ett parti. Jovisst fanns tankarna om något substantiellt men det skulle visa sig med hur stort intresset var. 400 som registrerade sig för att möjliggöra en namnbildning är ett ganska bra resultat men långt från de 1500 som krävs.

När det presenterades fick det först ett mycket positivt mottagande och diskussionen kom igång. Men sedan fick två alternativister för sig att det var fel. Man ska inte försöka förändra inom den etablerade demokratin. Deras angrepp var så våldsamt att jag nästan chockades. Deras fortsatta illvilja gick så över min horisont att jag undrade över vad som var fel. Hade jag klampat in på deras revir?

Hellre demokrati än anarki eller diktatur
Hur jag än vrider och vänder på detta kommer jag ändå fram till att en demokrati blir inte bättre än vad människorna gör den till.

I detta fall var det en Thomas – Second opinion och en Mats – Klar sikt som visade upp antidemokratins fula tryne. Ja det blev verkligen motsägelsefullt.

Det är intressant att flera av de förslag som jag formulerade nu ett år senare har blivit politikens inriktning. Man har gått från tron på att friskolor är den enda lösningen och till och med föreslagit att förstatliga skolan. Motsvarande tendens ser vi inom vården.

Alliansens småpartier har svängt 180 grader
Inte vet jag om man studerat Demokraterna men alldeles oavsett det så kan jag glädjas åt en ny förhoppningsvis mer samhällsansvarig inriktning.

Hur jag gör med C är nästa fråga. Den lokala politiska inriktningen ställer jag upp på. Men rikspolitiken är en katastrof. Allt från Maud Olofssons Eonköp till valet av ny ordföranden som kastat ut C i den extremliberala ökenhögern.

Jo jag lider över det.

C i Danderyd hade en intern omröstning för att få fram en valsedel. Där hamnade jag på 17 plats och nej jag deltog inte i omröstningen. På valsedeln hamnar jag på 29 plats. Det bekymrar mig inte alls men jag undrar naturligtvis varför man har en omröstning om den inte omsätts. Å andra sidan har jag ju ställt till med problem genom min hårda kritik av Centerns ledning de senaste åren och genom att faktiskt formulera ett alternativ. Klart att det väcker oro.

Demokrati är svårt men det enda vi har, allt annat blir bara fruktansvärt.

Även om man bara är intresserad av kommunalpolitik så kommer C´s förestående katastrofval sannolikt att avspeglas även hur väl man lyckas i kommunerna.

Mitt huvudmotiv till att verka i kommunalpolitiken är kultur, utbildning och miljö. I kultur och fritidsnämnden har vi faktiskt fått till det och arbetar med en mycket duktig förvaltning.

Börje Peratt
officiell hemsida
LinkedIn

Referens
1) Socialdemokraternas politik om vinster i välfärden 4 april 2013
2) Lärarna lämnar skolan. 5 april 2013
3) S-kompromiss om skolan gick åt höger. 7 april
4) Ungdom i Sverige tappar mark visar Unicef undersökning. 11 april 2013
5) Väljarna vill ha statlig skola. 6 maj 2013
6) Inkomstklyftorna har ökat dramatiskt under alliansen. 15 maj 2013
7) Rika blir rikare-fattiga blir fattigare enligt ny studie. 19 juni 2013
8)Rekordlågt förtroende för EU. 25 april 2013
9) Har landsbygden en chans? 14 juni 2013

Annonser

2 reaktioner på ”Börje Peratt – Att formulera sin politiska vilja

 1. Jag kollade upp Demokraternas hemsidan och uppmärksammade genast följande artikel: Värna kulturen och upphovsrätten

  Jag blev inte särskild imponerat av vad som sägs där – Det verkar som om ”demokraterna” aldrig har hört talas om FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna där det i artikel 19 klart att tydligt sägs: Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.
  Vad är fildelning annat än att söka – ta emot och sprida information?
  —-Borttagen text

  • Donsan du använder mängder av text till att förneka och bortförklara den stöld som försatt många skapare i en situation där de inte längre kan få betalt för sitt jobb. Du förnekar att immateriell stöld skulle vara stöld.
   Illegal fildelning avser oftast tillgängliggörande och kopiering av upphovsrättsskyddat material utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd.
   De dryga 5000 som laddat ned mina böcker på illegal rysk fildelningssajt har i princip stulit 75 000 kr av mig. Som om enskilt bruk skulle ursäkta det. Mänskliga rättigheter ger som sagt inte dig rätt att stjäla upphovsrättsskyddat material. DEt är kriminellt och får man tag på den som gjort det är det straffbart. Du har mycket att lära. Tyvärr är det väl så att tjyvar bortförklarar sig så långt man kan. /Börje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s