En God vän

chang-duong-Sj0iMtq_Z4w-unsplash

Under några veckor har jag funderat på vad en god vän är och vad riktig vänskap innebär. Under rådande tider sedan 2020 har begreppet prövats till det yttersta. Och var och en får väl bestämma själv vad som gäller och vad som krävs och hur man hanterar svek eller upplevelse av svek.

Min känsla är att syskon och ungdomens vänner är som kött och blod och evigt närstående. Här finns förhoppningsvis utrymme för sådan kommunikation som ger förståelse för. Att det som orsakar konflikt kan härröra från missförstånd eller ögonblick av svaghet och tillkortakommanden.

Sedan har vi den som kräver att andra ska lösa egna problem och som förväntar sig orimliga lösningar där man själv kört fast. Den som bara ringer för att ”låna” pengar. Den som är otacksam och aldrig finner att det den får är tillräckligt och i slutändan blir en bitter offerkofta. Här prövas vänskapen till sitt yttersta.

Men under Coronakampanjens splittringspropaganda finns ingen nåd.

Vi som känner varandra väl och sedan lång tid har ofta större överseende med varandras brister och tillkortakommanden. Och det kan gå år innan man ses men när man ses är det som igår. Vänskapen känns trygg och säker. Att återses känns gott i själen.

Sedan kan det uppstå åsiktsskillnader men även dem kan man ofta klara av och förhoppningsvis diskutera civiliserat. Olika uppfattningar innebär då helst ett kunskapsutbyte. Att kunna lösa konflikter stärker rent av relationen.

Men så kommer vi till situationer som ställer allt på tvärs.

Det gäller särskilt områden som i princip är oberörbara. Något enkelt är de kringgärdade av rigiditet och omöjliga att diskutera utan att det slutar med fiendskap.

Med det följer att alltför många flyr konflikten och vägrar sådan kommunikation som reder ut problematiken. Det kan tyckas kärlekslöst. Men det finns också ett begränsat utrymme och hos några finns inget utrymme alls.  Man väljer hellre ensamhet och isolering än att försöka ens diskutera.

Vännen som försvann

För mig känns det märkligt med vänner och närstående som väljer att stänga in sig i en självvald karantän för en smitta som inte är värre än en säsonginfluensa. Det är mig en gåta att de inte har genomskådat skrämselpropagandan. Att man sedan accepterar allt från samhällssaboterande inskränkningar till fascistiska vaxpass gör mig spyfärdig. Det påminner om historier jag hört från Finland där familjer och vänner splittrades i striderna mellan vita (borgarna) och de röda (socialdemokraterna) i det Finska inbördeskriget januari till maj 1918. Tillhörigheten till en ideologisk rörelse skar som en vattendelare genom befolkningen.

Under Balkankriget, efter Jugoslaviens upplösning, var det främst religiös tillhörighet som separerade vänner och förintade gammal vänskap och samhörighet. Det mynnade sedan ut i inbördeskrig och folkmord. ”Min sista kula spar jag till grannen”.

7 av 10 dör fullvaccinerade

https://www.tv4.se/artikel/3SCtzoIvVAsNLsZoxvAFZt/kraftig-oekning-av-fullvaccinerade-aeldre-som-doer-med-covid

Under Coronakampanjen från 2020 har den uppblåsta rädslan för hotet om sjukdom lett till absurda reaktioner. Omfattande restriktioner har motiverats av förfalska statistik om smittade och döda. Vi närmar oss med stormfart diktaturens värsta uttryck. Trots denna påhittad statistik som med allt sammanräknat visar att vi har haft en underdödlighet och färre smittade än vanligt så drivs totalitarismens inskränkningar. Det enda som är bevisat är att många tusen dött av felbehandlingar och att orimligt många skadas och dör av dessa covid19insprutningar. Hur kan då så många vanligtvis kloka människor gå på den stora lögnen? Ja somliga säger att de vill kunna resa och gå på restaurang.  Det innebär att de riskerar sin hälsa, sitt liv sina mänskliga fri- och rättigheter för att underställa sig polisstatens övergrepp. Vi som bildar motstånd mot idiotin vill inte tvingas på en ofärdig vaccin eller orimliga restriktioner som splittrat många familjer och vänner.

Högt uppsatta forskare som anser coronakampanjen vara ett bedrägeri har även ansett att splittringen och rädslan orsakats av skräckpropaganda i syfte att gynna fientliga ockupationskrafter och en girig läkemedelsindustri. Jag tillhör falangen som ställt sig kraftfullt kritisk men befinner mig i minoritet. DE som gått på den stora lögnen har matats att vi som avslöjat den är konspirationsteoretiska jubeidioter som tror på att jorden är platt åtföljt av ytterligare invektiv däribland foliehattar. Låt mig då återgälda det med att ni som låter er luras är såväl naiva, inskränkta och omogna som förrädare mot er själva mänskligheten och vårt land.

Under denna period har jag förlorat gamla vänner och funnit nya vänner som i praktiken befinner sig i minoritet på motståndssidan. Dvs vi som anser Coronakampanjen vara ett bedrägeri.

Det är för mig plågsamt att höra människor som jag uppfattat som kloka och intelligenta, falla offer för vad jag anser vara direkta lögner. Nu senast påstod en närstående att de som dör är de ovaccinerad när till och med Folkhälsomyndigheten och Svd gått ut med att 7 av 10 som dör är fullvaccinerade och vi vet att resterande tre har sannolikt minst en vaccinering och i stort sett samtliga dör av felbehandlingar.

Sedan kan man starkt ifrågasätta om de medel som injiceras är vaccin eftersom det är ett oprövat jox som är allt annat än vetenskapligt godkänt och accepterat som en nödåtgärd när världen i praktiken inte befinner sig under risken av smitta. All denna statistik grundar sig på fiktiva siffror och saknar belägg. Istället följer de en plan för att skrämma upp befolkningen. Min intervju med Dr Erik Enby nedan där han mikroskoperat Pfizer har nu spridits över hela världen. Jag bara väntar på stunden då allt krackelerar och bedrägeriet leder till att bedragarna, förrädarna och medlöparna ställs inför rätta. Insikten om att man medverkat i ett folkmord innebär en prövning av all vänskap.

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s